Kulturní léto zahájil koncert umělecké školy

P1320836Slunečnou neděli 20. června zahajovala na velkomeziříčském náměstí koncertem základní umělecká škola již 10. ročník kulturního léta. Po roce a půl se žáci mohli opět setkat s živým publikem.

Úvodem řekl pár slov ředitel Jupiter clubu Milan Dufek společně se starostou města, panem Alexandrosem Kaminarasem. Představili tak program celého kulturního léta 2021 a společně přivítali publikum na prvním zahajovacím koncertu.

Milovníci hudby si přišli na své. Koncert základní umělecké školy (ZUŠ) probíhal na náměstí téměř tři hodiny. Během programu jsme mohli slyšet velké množství nástrojů, jako jsou housle, flétna, klávesy, harmonika či bicí. Talentovaní žáci ZUŠ dokázali předvést i nemálo poezií a básní. Na závěr samotného koncertu jsme se mohli těšit na velkolepý výkon dvou orchestrů, pod vedením ředitele ZUŠ Martina Karáska a také Josefa Vaňhary.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.