Hasiči oslavili výročí a přizvali i kolegy

P1320747Hlavní část z plánovaných oslav významného výročí sboru dobrovolných hasičů proběhla v sobotu 19. června. Náměstí od ranních hodin zaplnila nejmodernější i historická technika dobrovolných hasičů, ale i Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina a Záchranného útvaru HZS rota Jihlava. Nechybělo ani občerstvení či skákací hrad pro menší návštěvníky.

Odpolední dynamické ukázky přilákaly davy. Pozornost upoutala celní správa se svými psy vycvičenými na hledání drog, simulace zásahu u vážné dopravní nehody či profesionálové, kteří slaňovali z kostelní věže s osobou v nosítkách. Při hasičském výročí nechyběly plameny ani požární útok. Z hořícího domu zachránili dobrovolní hasiči dvě ohrožené osoby a oheň dostali pod kontrolu. Děti si vyzkoušely, jak se hasí a všichni až do odpoledních hodin detailně zkoumali vystavenou techniku. Vysoká návštěvnost, i přes tropické teploty, byla pořadatelům odměnou.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.