Meziříčské Náměstí v irském rytmu

P1330717 copyPrvní červencový víkend se na náměstí rozezněla tradiční irská hudba v podání známé třebíčské kapely Amarylis. Tato skupina u nás vystoupila již popáté a opět s velkým úspěchem.

Amarylis hraje převážně irské písně, ale do jejího repertoáru patří i české skladby. Kapela během svého sobotního koncertu zahrála i pár nových hitů, do kterých všechny návštěvníky zapojila rytmickým tleskáním. Ke konci svého vystoupení hudebníci sklidili velkolepý aplaus.

Skupina Amarylis vznikla v roce 1995 a dlouhá léta se skládala ze sedmi členů. Před vlnou pandemie se bohužel rozpadla a formace kapely se zúžila. To ale kapela na konci roku 2020 vyřešila přijetím dvou nových posil, z nichž jednou je zpěvačka, flétnistka, a dokonce i basistka Eliška a druhou basistka a flétnistka Hanka. A jak bylo vidět ve Velkém Meziříčí, obě děvčata do sestavy zapadla na jedničku.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

 

P1330822

P1330800

P1330792

P1330757 copy

P1330712 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.