XIII. ročník festivalu Fajtfest představil 27 hudebních skupin

P1340732I přes jistá opatření se třináctý ročník známého festivalu Fajtfest uskutečnil. Zahájení celého festivalu proběhlo ve čtvrtek 8. července ve Velkém Meziříčí na již známém Fajtově kopci. Celou tuto akci doprovází spousta hudebních žánrů jako je crossover, rap metal, funk metal, heavymetal deathcore, death-metal core, metalcore, hardcore a grindcore.

Příznivce tvrdé hudby čekal již ve čtvrtek pořádně nadupaný line-up. Vystoupilo osm kapel, z toho pět z České republiky. Slyšet jsme mohli kapelu Freakvencies z Šumperka, Straight z Jihlavy, Meresiew z Tábora, Pork Soda z Pelhřimova, Wictims z Chomutova, dále Rage Against The Machine Tribute Band ze Slovenska, Mental Cruelty z Německa a Within Destruction ze Slovinska. Kapela Nu-friends z Brna nakonec bohužel nevystoupila. After party měl na starost DJ Čistič.

V pátek se na Fajtově kopci rozeznělo kapel deset, z toho jedna přímo z Velkého Meziříčí, a to skupina Bad Victim. Dále vystoupili Crouch z Vyškova, Stellaris z Prahy, Depression Island z Pacova, Silent Generation z Prahy, Redzed z Hustopečí, Stercore ze Slovenska, Moments z Belgie, Ghostkid z Německa a Decapitated z Polska. Jako afterparty se uskutečnil pořádný coremusic.

Třetí den festivalu zazněly skupiny jako Eponine z Brna, Marked As An Enemy z Českých Budějovic, Hillside z Ústí nad Labem, Abbie Falls z Prahy, Hopes z Liberce, Distant z Nizozemí, Ektomorf z Maďarska, Jinjer z Ukrajiny a Paleface ze Švýcarska. Zakončením těchto tří dnů byla afterparty pod vedením Klubovny.

Po celou dobu akce si fanoušci metalu a dobrého jídla mohli pochutnat na skvělých gastronomických zážitcích, jako jsou kuřecí stripsy, burger BBQ, quesadilla či thajské red curry s cuketou.

Nikola Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.