Pátek se nesl ve znamení bluegrass a country music

P1350194Bluegrassová a country kapela Poutníci v páteční podvečer zahrála na velkomeziříčském náměstí. Nejprve všechny vřele přivítal Jiří Pola a postupně pak během písní představil celé složení kapely.

Poutníci se skládají ze čtyř členů, jedním z nich je Jan Máca, který se skupinou hraje již 24 let, perfektně hraje na mandolínu, zpívá a dokonce je i hudebním skladatelem. Jako druhý člen je Jakub Bílý, který s kapelou hraje 12 let, je to také zpěvák a hráč na kytaru. Třetím členem je služebně nejstarší Jiří Pola, hrající na elektrický kontrabas, dále je výborný kapelník a zpěvák. Posledním poutníkem je Petr Vošta, kterého musel na koncertě ve Velkém Meziříčí zaskočit jiný vynikající bendžista, bývalý předseda české bluegrassové asociace Petr Brandejs.

P1350181V roce 2020 slavila kapela 50 let od svého vzniku, s pořadem „50 let v country". Kvůli pandemii se ovšem spousta oslavných koncertů nekonala, a tak s tímto vystoupením jezdí teď, v roce letošním. Dramaturgie programu spočívá v tom, že v první pomyslné části představení, zahraje kapela pár bluegrassových standardů, a hlavně zahraje písničky z posledního CD s názvem „Stíny na střechách". V části druhé zahrají písničky ze starších poutnických CD, které pro valnou většinu publika budou spíše známější. Za rok 2020 Poutníci odehráli 41 koncertů a bohužel celých 89 jich bylo kvůli pandemii zrušeno.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.