V Uhřínově se uskuteční týmová soutěž ve vaření kotlíkových gulášů

stew-5847335 1920V sobotu 4. září 2021 se na písčitém hřišti za kulturním domem v Uhřínově (poblíž Velkého Meziříčí) bude konat soutěž družstev v přípravě a vaření kotlíkových gulášů. Utkají se spolu čtyřčlenné kolektivy, kterých může být až maximálně dvanáct; potom již bude přijímání dalších zastaveno. K 22. červenci bylo těchto odvážných kuchařských partiček přihlášeno zatím šest. Přihlášky a podrobnější informace na telefonním čísle 603 852 872 (Stanislav Dočkal z Velkého Meziříčí). Startovné za jedno celé družstvo činí 200 korun. Sponzoři této akce samozřejmě zajistí trofeje a věcné ceny pro nejlepší soutěžící kuchtíky-gulášníky.

Prezence od 8:00 do 9:00. V 9 hodin začátek příprav a pak vaření v kotlících; předpokládaný konec cca ve 14 – 15 hodin; potom možnost posezení, pokecu (ne ale pokecání se jídlem!), dále také hraní, zpěvu, tance, jídla a pití. A propos: maso může být jakéhokoliv druhu (hovězí, divočina, vepřové...; přípustný je i houbový, buřtový či třeba fazolový guláš apod.). Surovinu či materiál je možno připravit – tj. odblanit, nakrájet, naložit, namíchat, ochutit, okořenit atp. - i předem doma. Dostatek kvalitního dřeva na topení pod pekelnými kotlíky zajistí pořadatelé. Tento kuchařsko-kulinářský den bude průběžně zpestřen i doplňkovým kulturním programem pro dospělé + pro děti a mládež. Po soutěži se pochopitelně budou uvařené gulášky konzumovat, takže si i diváci mlsojedi a masojedi přijdou na své a mohou posoudit podařenost a chuť tohoto všeobecně oblíbeného jídla, tentokrát netradičně připravovaného venku pod širou oblohou. V místě bude samozřejmě i další občerstvení – nu a to především pivo, které se, jak známo, ke guláši hodí odjakživa úplně nejvíc!

Akci zabezpečuje Obec Uhřínov; hlavními pořadateli jsou jmenovitě místní občan Miloš Kovač + Stanislav Dočkal z Velkého Meziříčí. Bližší podmínky a konkrétní pravidla budou vysvětleny a upřesněny ještě i na místě před startem.
Tož teda přijďte "pobejt" a pobavit se! Vstupné pro diváky činí pouhých 20 korun, což v dnešní době představuje opravdu zanedbatelnou částku. Srdečně zvou pořadatelé!
Mediálními partnery jsou týdeník Medřičské listy, měsíčník Velkomeziříčsko, internetové NovinyVM/ObchodyVM, Žďárský Deník Vysočina a Třebíčský Deník.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.