Kinematograf vybral více než deset tisíc korun

P1350763Kinematograf bratří Čadíků promítal v Meziříčí čtyři filmy. Na dobrovolném vstupném se vybrala částka 10 172 korun. Děkujeme divákům, kteří přispěli, peníze poputují na Konto Bariéry. Kinematograf přijel v rámci programu Velkomeziříčského kulturního léta, ale celkově se píše jeho 30. ročník.

Prvním promítaným filmem měl být rodinný dobrodružný film Dolittle, ale vzhledem k deštivé neděli byl prvním filmem Havel, který pojednává o jedné z nejvýraznějších osob naší historie. Dolittle se promítal v úterý 27. července společně se životopisným dokumentem Meky. Čtyřdenní zastávku uzavřely 3Bobule v hlavní roli s Terezou Ramba, Kryštofem Hádkem, Lukášem Langmajerem a dalšími.

Hlavní náplň projekčního vozu, jenž brázdí každoročně desítky měst v České i Slovenské republice, spočívá v realizaci projektu Filmové léto. Zastávka vozu trvá vždy několik dní a mezi promítané se řadí zejména české filmy.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.