Kapely Poletíme? a Iné Kafe proměnily bývalý Svit v hudební klub pod širým nebem

P1360551Historicky poprvé a zcela bez chyby… Areál Svitu už zažil hodně, ale ještě nikdy se v něm nekonal koncert.

Tedy vlastně koncerty, neb 20. srpna tu vystoupily kapely Bermudskej kvádr, Poletíme? a Iné Kafe.

Už od čtvrtka zde probíhaly úpravy plochy, stavělo se pódium, přivážely mobilní toalety… Prostě přesně takové činnosti, jaké známe třeba z velkých hudebních festivalů. Bývalý areál Svitu se v tomto ohledu osvědčil na jedničku, a proto lze předpokládat, že od něj můžeme očekávat ještě mnoho.

Po místním „Kvádru“ na scénu dorazila skupina dobře vypadajících mužů hrajících „original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu“ zvaná Poletíme? (jak ono dlouhé spojení v uvozovkách, tak i otazník za názvem jsou opravdu napsané správně – a bezesporu vyjadřují originální pojetí této formace).

Třetí proslulá kapela, která na jevišti vystoupila těsně před půlnocí, bylo Iné Kafe ze Slovenska, jejíž pop punkové rytmy se ke spokojenosti všech přítomných linuly Svitem dlouho do noci.

„Dobrú noc a dovidenia!“ rozloučil se nakonec zpěvák Jozef Praženec s nadšenými návštěvníky.

A protože se bývalý areál Svitu při této hudební premiéře osvědčil na výbornou, není pochyb, že po takovém úspěchu se ono „dovidenia“ určitě vyplní. Možná s Iným Kafem, možná s jinou kapelou.

 

Nikola Čermáková a Milan Krčmář

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.