Kam vyrazit? Nabízí se filmy, koncerty, vernisáž i zajímavá přednáška

P1170705Poslední prázdninový víkend zahrnuje filmy, veřejné bruslení, koncerty, přednášky i slavnostní zahájení České ceny za architekturu.

Film inspirovaný rodinou Zachových, Každá minuta života, zažije svoji meziříčskou premiéru v pátek 27. srpna v kinosále Jupiter clubu. Po skončení promítání se uskuteční beseda s Pavlem Zachou, což je zakladatel Kamevédy, a s režisérkou filmu Erikou Hníkovou. V sobotu časně zrána vypuknou v Šeborově rybářské závody. Odpoledne si můžete jít zabruslit na zimním stadion a večer si v rámci kulturního léta poslechnout rockfolkovou kapelu Huménečko.

Neděli mohou milovníci sportu opět strávit bruslením na zimním stadionu. Odpoledne však přeje kulturním nadšencům. Ve dvě hodiny odpoledne na náměstí vystoupí swingová kapela The Shots a v jejím průběhu slavnostně zahájí výstavu České ceny za architekturu mimo jiné předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil.

V Mostištích můžete vyrazit na Dětský den z pohádky do pohádky. Poslední kapela, která vystoupí na pódiu v centru města v rámci Velkomeziříčského kulturního léta budou Muzikanti Ladislava Prudíka. Naopak první přednáška z cyklu Evropského festivalu filozofie odstartuje v Jupiter clubu s ekonomem Tomášem Sedláčkem.

Meziříčí zažije mimořádně nabitý víkend, který je teprve úvodem série nejen přednášek Evropského festivalu filozofie. Více informací naleznete v kalendáři akcí.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.