Z rytmů kapely Huménečko člověka příjemně mrazí

thumb 01Zajímavou kombinaci rocku a folku předvedla poslední srpnovou sobotu na Velkomeziříčském kulturním létě kapela Huménečko. Vedle baskytary či bicích, které patří mezi základní výbavu všech rockerů, mezi jejími nástroji nechybějí ani méně obvyklé hudební instrumenty, jako jsou housle či cimbál. Když ale dodáme, že formace pochází z Lipova na Hodonínsku, tedy z místa, jemuž jsou tato náčiní vlastní, vše je rázem jasné.

Jižní Moravu v sobě nezapře ani zpěvačka Michaela Klásková, jejíž měkký přízvuk, typický pro moravské Slovácko, se skvěle hodí právě k písním, které představila meziříčskému publiku. Kombinace tohoto podmanivého hlasu se syrovými kytarovými riffy skladeb Jen se dívej, SMS či Pod rouškou noci spolu dokonale ladí – a v podvečerním Meziříčí, kde byla atmosféra potemnělého Náměstí umocněna ocelově temnými mraky osvětlenými zapadajícím sluncem, na posluchače působila možná až surreálně. A když do této atmosféry Katrin Jongepierová, poloviční Holanďanka, zároveň však Moravanka tělem i duší, která účinkuje i ve folklorních slováckých souborech, naplno rozezněla svůj cimbál, člověku z této krásné hudby až běhal mráz po zádech.

„Víte, o nás se často píše, že jsme mladá kapela. To mě vždycky potěší, ale není to pravda, už spolu hrajeme sedm let,“ usmála se Michaela Klásková, když v mezičase Huménečko představila. Na to lze říct jediné – co se týče vzhledu, pak všichni hudebníci v této skupině jsou opravdu mladí a pohlední. A co se týče hudby, pak jsou velmi vyzrálí. A potvrdili to i meziříčští návštěvníci, kteří jejich koncert odměnili velikým aplausem.

Koncert skupiny Huménečko byl finančně podpořen Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Milan Krčmář

 

020304050607

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.