Vedení města zahájilo výstavu České ceny za architekturu. Nechyběli ani významní hosté

Slavnostní zahájení_ČCA1V neděli 29. srpna ožilo dění na velkomeziříčském náměstí doprovodným programem 15. ročníku Evropského festivalu filozofie, jehož ústředním tématem je Věda a umění. Starosta města Alexandros Kaminaras společně s předsedou Senátu Parlamentu ČR Milošem Vystrčilem, hejtmanem Kraje Vysočina Vítězslavem Schrekem a dalšími významnými osobnostmi slavnostně uvedl vernisáž výstavy České ceny za architekturu, která bude k vidění na náměstí v prostoru pod lipami do 17. října tohoto roku. Nechybělo vystoupení kapely The Shots, v pozdějších hodinách zahrálo hudební těleso Muzikanti Ladislava Prudíka. Večer mohli návštěvníci akce navštívit přednášku Filozofování s Tomášem Sedláčkem.

O prestižní ocenění České ceny za architekturu (ČCA) se uchází třicet děl, které ze 170 přihlášených nominovala mezinárodní odborná porota v čele s předsedou Yashou Jacobem Grobmanem. Šestý ročník ČCA zveřejní držitele hlavní ceny i ostatní finalisty na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín 11. listopadu 2021. Soutěž vyhlašuje Česká komora architektů, v níž působí i Petr Velička jako člen pracovní skupiny sledující aktivity právě v oblasti soutěží. Posláním České komory architektů je pečovat o stavební kulturu v České republice a podporovat její vysokou úroveň. Prostřednictvím soutěže pak prezentuje kvalitní architektonickou produkci nejen odborné a laické veřejnosti, ale i zástupcům státní správy a samosprávy.

Tomáš Sedláček je přední český ekonom, filozof a vysokoškolský pedagog. V letech 2001 až 2003 se zabýval poradenstvím pro prezidenta Václava Havla a v období let 2004 až 2005 byl poradcem ministra financí. V současnosti působí jako hlavní ekonomický stratég Československé obchodní banky (ČSOB).

Lucie Málková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.