Zfilmovaná Filozofie pod mostem zažila svoji premiéru

P1370704Filmový dokument k 15. výročí Evropského festivalu filozofie vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy. První zářijový den byl také prvním dnem premiéry filmu velkomeziříčských patriotů Milana Dufka a Jiřího Michlíčka. Oba se po skončení promítání účastnili besedy, kde vyprávěli úsměvné příběhy z natáčení o motorkáři, kopru (kontrolních projekcích) nebo natáčení v Národním divadle. „ Stáli jsme na prknech, které znamenají svět," uvedl Jiří Michlíček. Jak to na besedách bývá, odpovídali autoři díla na dotazy z publika, ačkoliv většinou se nejednalo o dotazy, nýbrž o slova chvály.

Výjimečný je film mimo specifických natáčecích prostor i účinkujícími. Vyjmenujeme jen některé: Eva Zažímalová – předsedkyně Akademie věd ČR, Ilona Smejkalová – rodačka z Černé a dramaturgyně z Národního divadla v Praze nebo hrabě Jan Podstatzky-Lichtenstein, který se promítání také účastnil. Knihu Filozofie pod mostem je možné zakoupit vždy v rámci programu Evropského festivalu filozofie. Za cenu 395 korun na vás čeká téměř 450 fotografií a shrnutí patnácti let festivalu.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.