Oblečte se do puntíků a podpořte pacienty trpící lupénkou

WPD„Nikdo s psoriázou nebo psoriatickou artritidou by neměl zůstat sám." Tak zní heslo Puntíkového dne, osvětové kampaně na podporu pacientů s psoriázou neboli lupénkou, která se uskuteční v pátek 29. října od 13 hodin na Fajtově kopci. Zapojte se do akce i vy, oblékněte se v tento den do puntíků a pomozte tak lidem zbavit se předsudků. O doprovodný program se postará Dóza, středisko volného času Velké Meziříčí. Akce se koná u příležitosti Světového dne psoriázy.

Cílem Puntíkového dne pořádaného spolkem Revenium je informovat veřejnost o povaze chronického zánětlivého autoimunitního onemocnění organismu, jehož projevy jsou viditelné především na kůži, postihuje ovšem také klouby a nehty. Je důležité vědět, že lupénka není infekční onemocnění, tudíž není důvod se pacientů stranit nebo je jakýmkoliv jiným způsobem odmítat.

Druhý ročník celorepublikového happeningu má charitativní charakter. Do dění se zapojil i tradiční český výrobce kvalitních hraček, společnost EFKO, která nechala zhotovit speciální edici puntíkové rodiny Igráčků, majících přidanou hodnotu v podobě samolepek, které bude možné opakovaně lepit na figurky i doplňky. Ikonické postavičky zakoupíte na čtyřech místech ve Velkém Meziříčí. Jsou jimi Amicus Kotvička, Amicus nákupní zóna u Kauflandu, Cukrářství u Hvězdy a Turistické informační centrum Velké Meziříčí. Objednávat můžete také prostřednictvím oficiálního e-shopu i e-shopu města. Cena jedné figurky činí 99 korun. Výtěžek z akce poputuje na podporu vytypovaných rodin s dětskými pacienty, kterým se přispěje na ozdravný pobyt u moře.

Bližší informace naleznete na webu Puntíkový den.

Lucie Málková

Punt 3

puntt 2

VM 2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.