V muzeu se setkali zástupci památek

20211018 101631V prostorách velkomeziříčského zámku se uskutečnilo sedmé setkání zástupců objektů, které jsou sdruženy pod společným projektem Objevuj památky. V současné době je zapojena více než stovka památek.

Projekt letos vstoupil do své čtvrté sezóny a jeho cílem je zviditelnit i méně známé objekty, které se nachází mimo hlavní turistické trasy a které návštěvníkům třeba doposud unikaly. Na společných webových stránkách www.objevujpamatky.cz se kromě prezentace jednotlivých památek nacházejí také tipy na výlety, kalendář výstav a akcí či odkazy na sociální sítě.

Každý rok vychází v jarních měsících tištěná brožura, která je v průběhu sezony k dispozici jak na zapojených památkách, tak i ve vybraných informačních centrech. Letos bylo v brožuře prezentováno 106 objektů, mezi kterými se kromě hradů a zámků nacházejí také synagogy, klášter, barokní lékárna či těžní věž.
Na meziříčském setkání byl shrnut uplynulý ročník, nad kterým převzala patronát představitelka princezny Arabely Jana Nagyová. Byly zhodnoceny jednotlivé marketingové kampaně a motivační program a byl nastíněn výhled do pátého ročníku.
Kromě samotného setkání, kde se účastníci dozvědí aktuální informace a nejbližší plány, jsou cenné také kontakty, které mohou s kolegy napříč celou republikou navázat. Závěrem setkání pak byla komentovaná prohlídka expozic.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.