Do pensionu pro svobodné pány se propašovala žena

13Počátkem listopadu nahlédlo velkomeziříčské publikum do penzionu určeného výhradně mladým svobodným pánům. Znamenitá komedie přioděná do elegantního a bezstarostného hávu přenesla přítomné diváky do období secese na počátku dvacátého století. Děj se odehrával v pokoji pensionu, kam si jeden z nájemníků přivedl slečnu, čímž porušil škrobené předpisy domovního řádu. V hlavních rolích excelovali herci Patrik Děrgel a Lukáš Příkazký. Ústřední dámské role se ujala Anna Fialová.

Divadelní jednoaktovka irského spisovatele a dramatika Seana O´Caseyho s názvem Bedtime Story byla ve slavné úpravě režiséra Jiřího Krejčíka po dlouhá léta erbovním titulem pražského Činoherním klubu. Později se dočkala i filmového zpracování s hvězdným obsazením ve složení Iva Janžurová, Josef Abrhám a Jiří Hrzán. Nyní tento ztřeštěný kousek uvádí Divadlo Palace Praha v režii Jaromíra Dulavy.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.