Ani složitá situace činnost na Ostrůvku nezastavila

chaloupky11Ekocentrum Chaloupky Velké Meziříčí, sídlící na Ostrůvku funguje, seč mu epidemiologická nařízení vlády dovolí. Jak všichni víme, není to pro nikoho snadné. Neustále se měnící situace vyžaduje neustálou improvizaci a hledání nových metod a způsobů. A přesně to na Chaloupkách umíme. Základ chaloupeckých programů probíhá stejně venku, ale zázemí je pro nás a hlavně naše účastníky také důležité.

Vila je krásná a vznešená, ale protože se zde neustále něco děje, je třeba ji stále udržovat a vylepšovat. Tento rok došlo na renovaci vybavení prostor umývárny, při které pomohlo i město Velké Meziříčí částkou 9 000 korun v rámci grantového programu Zdravé město. Projekt probíhal dle plánu. Skříň byla dodána už v březnu, ale epidemiologická situace zpočátku neumožňovala realizaci výukových programů v interiéru. Proto jsme zrekonstruované zázemí začali využívat až od konce dubna.

I v tomto nařízeními okleštěném čase navštívilo Ostrůvek v průběhu letošního roku na 640 žáků, kteří se zúčastnili 34 výukových programů, 50 účastníků oslav Dne Země, 58 dětí na pětidenních příměstských táborech a 11 dětí, které pravidelně docházejí na schůzky přírodovědného kroužku. Kromě toho se tu pravidelně schází dva skautské oddíly a účastníci jógových cvičení, které probíhají hned několikrát do týdne. Ve vile je prostě živo.

Současná epidemiologická situace však nevěstí nic dobrého. Je velmi pravděpodobné, že znovu osiří a na hlahol dětí bude muset chvíli čekat. Na vše je ale možné hledět pozitivně. Oddychový čas třeba využijeme na další renovaci.

Honza Uher
Chaloupky o.p.s. a lesní mateřská škola
pracoviště Brtnice: Široká 378, 588 32 Brtnice

 

chaloupky1

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.