Do Rock Depa zavítají zajímaví hosté

audience-1868137V pátek 18. března 2022 se ve 20:00 hodin v baru Rock Depo uskuteční další koncert. Těšit se můžete na skupinu s názvem Budoár staré dámy či folkovou písničkářku Prune. Cena jedné vstupenky činí 200 korun a lze ji zakoupit přes QR kód, který naleznete pod článkem a naskenujete telefonem či čtečkou.

 

Texty o účinkujících připravil: Honza Bílek

Budoár staré dámy
je název pokoje babičky bývalých členů kapely stejně jako stálice na česko-moravsko-slezské scéně, na níž působí již přes 20 let a má za sebou šest dlouhohrajících desek. Poslední z nich s názvem Kostřičky nahrála v roce 2020. Ač se obsazení Budoáru za dlouhá léta fungování obměnilo, zůstává mu stále jakási nevinná radost a svěžest při hraní, která ho provází od samotného počátku. Ač je kapela řazena k pokračovatelům brněnské alternativní scény (v roce 2001 vyhráli Mladou alternativu) její členové říkají, že se snaží být pouze normální kapelou. Možná i proto v současnosti hrají v klasickém bigbeatovém složení - bicí, basa a dvě kytary, ale nikdo vlastně neví, co se na pódiu během hraní bude dít a co se člověk v písňových pauzách dozví.

Prune
je písničkářský projekt folkové písničkářsky Lucie Krpalové. Její debutové album Kruhy (2016) za přispění hudebního ucha Martina Kyšperského a hostů zvučných jmen sklidilo na domácí scéně velký ohlas. Dokonce se o něm mluvilo jako o jednom z největším objevů. Krpalová původně působila ještě spolu s Marií Adamovou v dívčím písničkářském duu Lav Lav. Posléze si založila sólový projekt Luu, který pak konečně dal vznik Prune. Na živých vystoupeních působí její hudba intimně a decentně, což nepochybně souvisí i s její textovou stránkou, v níž je dána přednost pocitům nežli „programovým" příběhům. To nic nemění na tom, že koncerty Prune jsou nabité atmosférou.

Více informací a možnost zakoupit vstupenky on-line naleznete níže:
https://www.smsticket.cz/vstupenky/23761-budoar-stare-damy-a-prune-v-depu

https://www.facebook.com/events/1274523839695882

Tina Kárníková

poster budoar_web

Budoár staré_dámy_a_Prune_v_DEPU_QR

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.