Letošní pouť nabídne mnohem víc

P1170507Velkomeziříčská pouť se letos rozšíří i do areálu bývalého Svitu. K atrakcím a stánkům přibude i pódium s kulturním programem na náměstí. Pouťový víkend by tak měl lidem nabídnout více zábavy.

„Respektujeme výsledky ankety, která proběhla na základě podnětů občanů našeho města. Rozhodli jsme se ale nad touto změnou neuvažovat pouze tak, že přesuneme atrakce do Svitu a tím to skončí. Naopak, chceme nabídku pouťového víkendu rozšířit. Znamená to, že ve Svitu budou atrakce a stánky, ale náměstí nezůstane prázdné. Jednáme s kapelami, zajišťujeme pódium a chceme lidem nově při pouti dopřát také kulturní program. Pouť totiž v našem městě zahajuje léto a všichni se na ni společně těšíme. Osobně věřím, že tak oslovíme více lidí a oživíme skutečně celé centrum města," přiblížil plány červnové poutě starosta Alexandros Kaminaras s tím, že by mělo náměstí ožít pouťovou zábavou a v neděli ho rozezní lidové písničky.

Protože město pamatuje i na řidiče, část plochy ve Svitu bude po celý pouťový víkend vyhrazená pro parkování. Po nedělní mši svaté v kostele sv. Mikuláše bude odpoledne na náměstí dechovka.

Zuzana Najtová

Mapka pouť

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.