Sezónu loutkového divadla ukončila pohádka Kašpárek u krále větru

spolecna-orig-5225Po dlouhé době jsme odehráli takřka celou sezónu bez omezení Covidem. Kromě jednoho zrušeného představení jsme odehráli vše, co jsme měli naplánované. Sezónu jsme tentokrát začali již v červenci, a to představením O Perníkové chaloupce na venkovním jevišti na Náměstí. Bylo vidět, že se dětem již velmi stýskalo, lavičky byly obsazené do posledního místečka. V září jsme přidali mimořádné představení v rámci Evropského filozofického festivalu, a to pohádku O pyšné base aneb Kašpárek vaří živou vodu. A od října jsme najeli už na náš klasický systém představení á 14 dní. Do dubna jsme takto odehráli 11 představení 6 pohádek (Vodníkova Hanička, Začarovaný les, O pyšné koze, Pilulky čaroděje Dobroděje, Kašpárek u krále větrů, Němá princezna). Návštěvnost se i s rozvolňováním covidových opatření postupně zvyšovala. Během naší sezóny nás navštívilo téměř 1000 diváků.

V loňském roce naše loutkové divadlo oslavilo výročí 70 let od svého vzniku. Covid nám naše oslavy bohužel zhatil. Ale na nás si nepřijde, o oslavy vás rozhodně neochudíme. Takže již nyní si můžete poznamenat termín 9.-11.9.2022, kdy vás čeká výstava loutek, premiéra dokumentu, víkend plný loutek a další a další. Rozhodně se máte na co těšit.

Kateřina Maloušková, vedoucí souboru
Loutkoherecký soubor Loutky VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.