Muzeum nabídne noční prohlídky

Zámek foto__Zuzana_NajtováVelkomeziříčské muzeum si na sobotu 11. června připravilo pro své příznivce netradiční setkání, které se uskuteční v rámci celostátního Festivalu muzejních nocí. V době od 18:00 do 22:00 mohou zájemci navštívit hned několik speciálních prohlídek, které ve většině případů nejsou běžně dostupné.

Každou celou hodinu budou otevřeny depozitární prostory muzea, kde bude pro zájemce připraven výklad o sbírkových fondech, o práci se sbírkovými předměty a o jejich evidenčním systému. Navazovat na to bude prohlídka druhého patra s muzejními expozicemi. Další možností v každou celou hodinu bude povídání O současném umění trochu jinak aneb Nebojte se moderny, které bude probíhat ve výstavním sále, a kde si vlastními silami vytvoříte umělecké dílo.

V každou půlhodinu může návštěvník zavítat do části zámeckých sklepů a na vnitřní nádvoří zámku, kde jsou nově zrestaurované fresky. Další z možností, a to v každou celou a půlhodinu, je potom prohlídka zámeckých expozic umístěných v prvním patře.

Podtrženo shrnuto, záleží na každém návštěvníkovi, co si vybere, je totiž možno kombinovat i několik prohlídek za sebou. Vše co pro to musí zájemce udělat, je pouze se objednat na telefonním čísle: 566 522 206 a rezervovat si prohlídku předem, neboť kapacita jednotlivých prohlídek je různě omezená. Nejmenší skupiny návštěvníků budou na prohlídky sklepních a depozitárních prostor a také u povídání o umění, větší počet účastníků je možný v případě prohlídek zámeckých salonů.

Pokud tedy máte zájem o netradiční noční prohlídky, neváhejte a volejte, neboť počet míst je omezen. Od pondělí do pátku od 8 do 15 hodin se můžete ozvat na telefonní číslo: 566 522 206, a nebojte, poradíme vám, jak jednotlivé prohlídky zkombinovat.

Cena každé jednotlivé prohlídky je 20 korun, v případě více prohlídek za sebou se cena sčítá.

Více informací a časový přehled jednotlivých prohlídek bude umístěn na webových stránkách a facebooku muzea.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.