Víkendový festival nabídne plejádu osobností, koncertů i zajímavých míst

P1220906 copyEvropský festival filozofie pokračuje v páteční podvečer a poté opravdu nabitým víkendem.

Je ochrana zdraví věcí soukromou či veřejnou? Touto otázkou se bude zabývat lékař Petr Smejkal, etik a filozof David Černý a právník Adam Doležal. Po nich se na pódiu představí Sean Coughlin a Jakub Smrček, kteří rozeberou Alchymii vůní a parfémy (nejen) za časů Kleopatry. Vědecký pracovník a organický chemik spolupracující na projektu Alchymie vůní mají co nabídnout.

Sobotní program se bude ubírat Soukromým prospěchem z veřejné vědy, Kybernetickou válkou a Novodobou cenzurou. Festivalovou kavárnou provede známý Zdeněk Hostomský a Pavel Baran. Večer na zámeckém nádvoří vystoupí David Uličník, který je součástí skupiny 4TET. Nedělní festivalová nabídka přiláká děti i dospělé. Večerní koncert ve výjimečných jinak nepřístupných prostorách Nové synagogy nabízí ještě vstupenky, které zakoupíte pod tímto odkazem nebo na programovém oddělení Jupiter clubu.

Festival potrvá do úterý 7. června, tak neváhejte a vyberte si z bohaté nabídky nejen přednášek.

Zuzana Najtová

06 2022_Velkomeziricsko_EFF2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.