Od architektury až k zábavě, po přednášce si lidé užili talkshow

1 TITArchitektura od roku 89 až po současnost, česká politika nebo krajinářská architektura, to vše bylo tématem pondělní přednášky, po které následovala zábavná talkshow ve velkém sále Jupiter clubu.

Od roku 1989 až po současnost podrobně popsali postup a fáze architektury a české politiky Karolína Jirkalová a Cyril Říha. Do diskuze o hodnocení cen bytů, nájmů a úrovně takzvaných SVL bytů se přidal i ředitel Jupiter clubu Milan Dufek či Martin Štindl, historik a archivář Státního okresního archivu Žďár nad Sázavou.

Následovala přednáška vedená krajinářským architektem Petrem Veličkou, který se zabýval hlavně městským prostředím. Hned na počátku své prezentace se zaměřil na chodníky a jejich někdy nešťastnou „modernizaci", parkování na nich a jejich znehodnocování.

V 20 hodin započala talkshow, s názvem Běžet či tančit životem...?, vedená knězem Zbigniewem Czendlikem, ředitelem Jupiter clubu Milanem Dufkem a následně i po menším zpoždění ekonomem Tomášem Sedláčkem. Ta měla u diváků velký úspěch. Během večera účinkující probrali témata jako například sport, náboženství, lidské neřesti, sledování hvězd a spoustu dalšího.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.