Čeká nás víkend plný kultury

foto. Zuzana_Najtová_Pokud ještě nemáte plány na víkend, tak pro vás máme pár tipů. A co se tento víkend vlastně v Meziříčí a jeho blízkém okolí děje?

Dnes se například můžete těšit na Noc kostelů, která startuje již v 17 hodin a potrvá až do 22:30 hodin. Nebo na ples Základní umělecké školy Velké Meziříčí, ten začíná v 19:30. Cena jedné vstupenky na ples činí 250 korun.

V sobotu se v Pikárci uskuteční akce, která potěší malé i velké. Jedná se o takzvaný Pohádkový les, kde máte možnost potkat spoustu pohádkových bytostí. Zájemci mohou les navštívit od 12:30 do 15:30 hodin. Děti mají vstup zdarma, dospělí zaplatí 100 korun.
Velkomeziříčské náměstí ožije sportem. V sobotní podvečer od 17 hodin na náměstí odstartuje NKT Půlmaraton a desítka. Závod, který závodníci poběží na asfaltu, polích i lesních cestách. Startovné při platbě předem na účet činí 250 korun, při platbě na místě zaplatíte 350 korun. Vyhlášení výsledků závodu připadá na 20:00 hodin.

Jak zakončit příjemně strávenou sobotu? Doporučujeme si prohlédnout velkomeziříčský zámek.
U příležitosti Muzejní noci se návštěvníkům otevřou i sklepy a depozitáře. Od 18 do 22 hodin se tak můžete přidat k řízené prohlídce. Program depozitáře a moderního umění začíná vždy v celou hodinu. Otevření sklepů a zámeckých salónů připadá na každou půlhodinu, tedy například v 18:00, v 18:30, v 19:00... Vstupné každé jednotlivé prohlídky stojí 20 korun na osobu. Počet míst je omezený. Hlaste se tak prosím předem nejpozději v pátek 10. června do 15 hodin na telefonním čísle 566 522 206.

Neděle patří odpočinku, a proto si můžete poslechnout koncert nebo zhlédnout divadelní představení.
Od 16 hodin v Husově domě zahraje skupina Listověj, která potěší hudbou z Vysočiny.
V 18:00 hodin se poté můžete těšit na divadelní představení spolku ŠNB (Špatně Namíchaný Bublifuk), který opět zahraje představení s názvem Líný Kuba, holé neštěstí. Vstupenky je možné zakoupit na programovém oddělení Jupiter clubu nebo na telefonním čísle 566 782 001.

Přejeme klidný a pohodový víkend.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.