Muzejní noc dala nahlédnout do depozitáře i zámeckých sklepů

P1570501Speciální prohlídky si připravilo Muzeum Velké Meziříčí v rámci Festivalu muzejních nocí. Sobotní večerní program otevřel některé jinak nepřístupné prostory v neobvyklou večerní hodinu. Prohlídky tak nabraly na atraktivnosti a přilákaly i spoustu místních obyvatel, kteří už standardní expozice a zámecké komnaty znají.

Výjimečnou příležitost navštívit depozitární prostory s výkladem o sbírkových fondech, o práci se sbírkovými předměty a o jejich evidenčním systému využily desítky lidí. Na vnitřním nádvoří zámku se návštěvníci zastavili u nově zrestaurovaných fresek. Právě pod vnitřním nádvořím se nacházejí sklepy, do kterých bylo možné se v rámci muzejní noci podívat. Pod rouškou tmy se mohli lidé projít také po šlechtických salonech nebo nahlédnout do výstavního sálu na aktuální výstavu Bořivoje Pejchala. Dá se předpokládat, že se po takovém úspěchu připojí místní muzeum k nočnímu kulturnímu fenoménu i napřesrok.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.