Chci, aby se tady lidé cítili dobře, říká Petra Zak

 MMM6298_-_kopieBeauty&Beast je centrum, které nabízí relaxaci, odpočinek i sportovní vyžití. Areál sídlící vedle řeky Oslavy disponuje velkým prostorem se zázemím pro wellness, fitness i masáže. Mimo wellness ceremoniály mohou zájemci posilovat na nejmodernějších posilovacích strojích, zapojit se do cvičebních lekcí nebo si jen jít zahrát adventure golf. Pro ty, kdo rádi odpočívají, jsou v nabídce masáže nebo netradiční kavárna, která potěší nejednu maminku svým dětským koutkem. Na zhodnocení provozu centra za první měsíc i na budoucí plány jsme se zeptali majitelky Petry Zak.

Letošní rok byl pro vaše podnikání zlomový, prostory centra jste otevřela veřejnosti, ale podívejme se nejprve na začátek vašeho podnikání. Kdy se zrodil nápad podnikat v oblasti sportovních a regeneračních služeb a jak dlouhá byla cesta od nápadu k realizaci?
V roce 2016 vznikl nápad, v březnu 2017 už jsem zakládala firmu a 19. února 2019 jsme kopli do země. Dříve jsem pracovala ve firmě svého manžela a po 18 letech jsem si řekla, že je dobré jít svou cestou. Stavěla jsem na získaných zkušenostech, protože jsem prošla různými pozicemi a musela jsem se vypracovat. Po studiu místní hotelové školy bylo mým snem vlastnit hotel, ale v dnešní době se mně to nezdálo vůbec vhodné. Jelikož jsem začala hodně sportovat, tak jsem se ubírala regeneračním a sportovním směrem a de facto mně tady ve městě právě takové služby chyběly. Chyběla mně možnost regenerace po sportu a sednout do auta a jet do jiného města bylo z ruky. Tam se zrodil nápad vybudovat tohle, řekněme, volnočasové centrum a mým cílem bylo, aby to nebylo jen pro mladé lidi, ale pro všechny včetně nejmenších dětí.

P1170758Už více než rok se ve Velkém Meziříčí diskutuje a polemizuje o tom, co všechno bude součástí nového wellness. Můžete nejdříve čtenářům představit odpočinkovou část vašeho centra?
Pro mámy s dětmi máme dětský koutek, aby si mámy mohly dát v klidu kafe bez toho, aniž by se bály, jestli jim dítě spadne pod auto. Chtěla jsem, aby se v tomto centru mohli najít všichni, jak mámy s dětmi, střední děti, tak střední věková skupina a senioři. Proto je tu třeba golf, na který rádi přijdou i prarodiče s vnoučaty. Podporou centra je kavárna, kde můžete zakončit svoji návštěvu, dát si kvalitní kávu, dobrý dort. Nemáme v nabídce fitness dorty, protože já mám na to jiný názor, takže máme klasické dorty z pravého másla. Produkty v kavárně si vyrábíme sami, takže vy, paní redaktorko, tady pijete bezovou limonádu vyrobenou z čerstvě natrhaného bezu a uvařenou tady u nás bez chemie. Lidé se na začátku divili a teď se k nám vracejí na naši ledovou kávu, protože tu zásadně podáváme s vařeným cukrem, který dostanete v malé skleničce. A proč? Protože klasický krystalový cukr se v ledové kávě nerozpustí. K dostání jsou k jídlu fresh bagety a panini. Mým cílem bylo, vzhledem k ideální poloze u dálnice, udělat i meeting point pro obchodníky, proto je kavárna navržená tak, aby měl každý stůl své soukromí, všude jsou zásuvky pro notebooky a nabíječky. Chtěla jsem, aby se tady dalo dobře parkovat, takže jen v areálu je 35 parkovacích míst a samozřejmě mnoho parkovacích ploch je i v blízkém okolí. Samotná budova má 2 000 m2 a za její stavbu mohu poděkovat místní firmě BUILDING centrum.

Prostory dýchají moderností, pokrokem, originalitou, ale někde jste se přece jen inspirovat musela. Kde jste brala inspiraci a nápady?
Měla jsem možnost díky předešlé práci procestovat celý svět a soukromě jsem navštívila také velké množství států. Načerpala jsem nápady a inspiraci hlavně ze zahraničí. Používáme například vůně ve vzduchotechnice, všechen prostor je provoněný. Šatní skříňky jsou odvětrávané. Celé centrum je nadčasové.

V úvodu jsem zmínila některé služby, které nabízíte, ale samozřejmě je jich mnohem více. Můžete specifikovat nebo dodat, které tady ještě nezazněly?
P1170820Skupinové lekce jsou pro všechny generace, jsme moderní a chceme jinou nabídku než standard. Máme výbornou jógu, kombinaci jógy a pilates, Port de Bras – taneční cvičení, latinu, TRX – závěsný posilovací systém, kruhové tréninky. Jdeme i zdravou cestou a máme cvičení zvané Zdravá záda a pevné bříško, protože lidé se hlavně kvůli práci hrbí. Máme tu přístroj Miha bodytec, který provádí elektrickou stimulaci svalstva. Cvičení trvá pouhých dvacet minut a procvičí 95 % svalstva. Dnešní doba je uspěchaná, takže tento přístroj šetří čas, optimální je cvičit na něm jednou týdně. Zájemce přijde, dostane speciální oblek s elektrodami a dvacet minut cvičí jednoduché cviky. Miha bodytec má dva programy, z nichž jeden slouží ke cvičení a druhý k relaxaci. Relaxační program je vhodný při potížích se zády, a to mluvím z vlastní zkušenosti. Nabízíme soukromé wellness, které slouží hlavně pro páry, ale měli jsme tu už i pár rozluček se svobodou. Je to ideální dárek, dvě hodiny privátního wellness. Každou sobotu a neděli provozujeme saunování s dětmi, podle odborníků dětem sauna prospívá a zvyšuje jejich imunitu. Je to pro děti od 3 let a sauna se vytápí pouze na 60 stupňů. Je toho samozřejmě mnoho a naše webové stránky nebo recepční zodpoví každou libovolnou otázku.

P1170806Slavnostní otevření proběhlo 30. června, to znamená, že máte více než měsíc provozu centra za sebou. Můžete ho zhodnotit?
Hodnotím ho pozitivně. Vidím, že velmi úspěšná je kavárna, golf. Často sem přijedou rodiny třeba na kole a využijí právě kavárnu a adventure golf. Fitko se začíná rozebíhat, nejen že sem zákazníci přijdou a koupí si jednorázový vstup, ale vrací se k nám a kupují si zvýhodněné vstupy. Wellness zatím víc funguje, když je venku škaredě. Velmi úspěšné jsou naše saunové ceremoniály.

„Nebojte se a přijďte se podívat. Přesvědčte se, jaké to tady je. Já jsem tohle centrum postavila tak, abych se tady i já cítila dobře, je to podle mého standardu a chci, aby se tady lidé cítili dobře."

Na vašich webových stránkách je možné se registrovat nebo jen zarezervovat zvolený termín. Přiblížíte výhody registrace?
Registrace přináší výhodu v tom, že si můžete na svůj účet nabít kredit, a pak už jen využívat služeb našeho centra bez toho, že musíte platit penězi, kromě kavárny. Dále při rezervaci na skupinovou lekci registrovaným uživatelem platí, že pokud rezervaci 6 hodin před začátkem zrušíte, tak se vám vrátí celá částka 140 korun, pokud rezervaci rušíte v kratší době, než je limit 6 hodin, tak se strhává poměrná částka, hodinu před začátkem lekce teprve celá částka propadá.

P1170860Proč zrovna název Beauty and Beast?
Beauty je spojené s relaxací, regenerací, masážemi. Proto je v logu žena. Beast je zvíře, to je cvičící část a v logu to znázorňuje jednu stranu naložené činky.

Jste na začátku a postupně se vyvíjíte. Jaké máte plány do budoucna a jaké chystáte novinky?
Od září bude nové skupinové cvičení pro děti i jóga, která funguje na zklidnění dětské hyperaktivity. Chystáme wellness víkendy ve spolupráci s Hotelem Pod Zámkem, bude to kombinace ubytování a wellness nebo fitness. V září plánujeme akci vstup do fitcentra zdarma, aby si mohli zájemci přijít zkusit cvičení, okouknout stroje a zázemí.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.