Junioři zaváleli

29Jako poslední kategorie mládežnické extraligy nastoupili o posledním víkendu ke svým mistrovským zápasům hráči U22 (dříve junioři).

Jeden ze čtyř rozřaďovacích turnajů, ze kterých vzniknou výkonnostní skupiny, byl pořádán u nás v tělocvičně za kostelem. Soupeři našich juniorů byli postupně v sobotu Kojetín a Lvi Praha, v neděli potom Nymburk a Kolín. Dvě vítězství a dvě porážky a třetí místo splnily celkem očekávání.

Stejně jako předešlé kategorie se i týmy teprve hledají a sestavy se krystalizují. Nemáme tolik možností, a nakonec ani hráčů, aby mohly všechny kategorie trénovat a hrát samostatně. Ti nejlepší z mladších kategorií, startují také zároveň v následující kategorii, mnohdy i v další. Taktéž tomu bylo i nyní. Hráče U22 posílili dva hráči z U18. A oba uspěli. Šimon Veselý byl na nahrávce, což bylo největší překvapení a Matěj Janák se předvedl na smeči, což se pro změnu čekalo. Tahounem týmu byl jeho kapitán Martin Smetana.

24Na bloku nastupoval Honza Vanini a Adam Dobrovolný (U20), na liberu Tanys Bantianidis a jako univerzál Martin Čumpl (U20). Do hry se ještě zapojili Vojta Hladík, Honza Vacek (U20), Bob Knebl (U20) a Michal Sobotka (U18). Podle věku tedy perspektiva jak do této sezóny, tak i do další jako hrom. Také obraz hry byl nad očekávání výborný.

Kromě první porážky s Kojetínem, kdy jsme se hledali, měly ostatní zápasy punc nejvyšší kvality. Slabší Nymburk jsme deklasovali, Lvy Praha po vyrovnaných dvou setech rovněž. Poslední zápas s Kolínem byl dramatický a rozhodovalo se až v koncovkách. Zde jsme zatím tahali za kratší konec lana. Uspěli všichni. Těžké balóny zvládl Martin Smetana jako pravý lídr. Všechny hecoval, povzbuzoval, organizoval a neudělal téměř chybu. Po právu je i Po Veselý. Dostal na nahrávce šanci, kterou chytil za pačesy neočekávaně a suverénně. Nebál se nahrávat, byl přesný i takticky na výši. Potřebuje zvýšit výskok a bude to ještě lepší jak na bloku, tak i na podání.

Co závěrem... Výsledek, a hlavně výkon, nás katapultoval do druhé výkonnostní skupiny spolu s Příbramí, Libercem, Zlínem a Svitavami. Pořadatelem bude Zlín a hraje se 19. a 20. listopadu.

POZVÁNKA NA 1. LIGU MUŽŮ:
Po českém poháru mužů pokračuje 1. liga mužů dalšími zápasy. V pátek 21. 10. doma přivítáme zálohu Dukly Liberce (začátek 19:30) a v sobotu 22. 10. tým ČZU Praha vedeným naším odchovancem Michalem Novákem. Začátek sobotního zápasu bude v 11 hodin.

Petr Juda

21

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.