Svaz postižených pořádá opět zájezdy do lázní

SPCCHZákladní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami (SPCCH) Velké Meziříčí informuje o své činnosti za minulý rok a současně již připravuje další rekondiční pobyty.

SPCCH Velké Meziříčí zajistila v roce 2015 čtyři rekondiční pobyty. V měsíci dubnu to bylo v lázních Poděbrady (hotely Zámeček a na podzim hotel Libuše), v květnu a září v Luhačovicích (hotel Vltava), v říjnu opět v Poděbradech, kde nám bylo umožněno využít vířivou koupel a pět koupelí uhličitých. V uplynulém roce jsme zorganizovali mnoho společných vycházek: v březnu na Loupežník a Jestřábec, zájezdy auty na rozkvetlé bledule do údolí Chlévského potoka, v dubnu na rozhlednu Mařenka u Třebíče, v květnu Ořechov Ronov Svatá Hora, v červnu Dědkova hora a návštěva Harryho hospůdky v Blízkově. V červnu jsme vyjeli s paní Tvarohovou do Karlových Varů, Mariánských i Františkových lázní. V červenci vlakem do Studence a zpátky pěšky přes Pozdatín a Budišov. V září menší skupinka jela autem s panem Kamanem do Harrachova a okolí. Dále jsme viděli Toulavcovy maštale, Svratku, Krounou a Proseč. V říjnu proběhlo příjemné posezení u Harryho s opékáním párků a harmonikou. V listopadu jsme šli do Borů a Krásněvsi a poslední vycházku jsme připravili v listopadu do Balinského údolí a na rozhlednu Rubačka. Naším průvodcem byl jako obvykle Rudolf Horák.
Na rok 2016 již máme zajištěny opět jarní rekondiční pobyt v lázních Poděbrady, a to od 4. 4. do 10. 4. 2016 a v lázních Luhačovice od 14. 5. do 21. 5. 2016 v hotelu Vltava, kde máme rezervováno 25 míst. Podzimní rekondice budou v lázních Luhačovice již od 3. 9. do 10. 9. 2016, opět v hotelu Vltava. V lázních Poděbrady od 10. 10 do 16. 10. 2016.
ZO SPCCH zorganizuje ve dnech 24.-30. 4. 2016 rekondiční pobyt v hotelu Mas v Sezimově Ústí. Ve dnech 12. až 17. června pětidenní pobyt v lázních Bojnice na Slovensku.
Během roku se naši členové setkávají každé pondělí v Klubu důchodců v Komenského ulici od 9 do 11 hodin. Členové se tam mohou přihlásit na rekondiční pobyty, zaplatit členské příspěvky a také si navzájem popovídat při čaji či kávě.
Uzávěrka přihlášek na jarní rekondiční pobyty bude v pondělí 22. 2. 2016. Upozorňujeme všechny členy, aby sledovali naši informační skříňku v ulici Komenské před Klubem důchodců, kde jsou zveřejňovány nejnovější zprávy. Mrzí nás, že naši členové tuto skříňku málo sledují. Výroční členská schůze se bude konat ve středu 27. ledna 2016 ve 14.30 hodin v sále Jupiter clubu. Na této schůzi budou členové platit členské příspěvky na rok 2016 a zároveň se mohou přihlásit na rekondiční pobyty a další aktivity, které připravujeme. Členská známka zůstává ve stejné ceně 70 Kč.
Členům, kteří nezaplatí členské příspěvky za rok 2014 ani na výroční členské schůzi, bude podle stanov organizace členství ukončeno.
Bohumil Doležal, předseda ZO SPCCH VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.