Základní škola ve Strážku už nyní připravuje pro děti další příměstský tábor

011 2Od 1. září 2018 se na naší škole rozběhl projekt Podpora pracovní flexibility rodičů žáků ZŠ a MŠ Strážek, který je spolufinancován Evropskou unií. Hlavní aktivita, která bude ještě dva roky pokračovat, spočívá v péči o žáky 1. stupně v době od 6:30 do 7:30 hodin a od 15:00 do 16:00 hodin.

Jako doplňková aktivita byl realizován v okolí ojedinělý příměstský tábor po dobu 10 pracovních dnů o hlavních prázdninách a to od 1. 7. 2019 do 15. 7. 2019. Pobyt na příměstském táboře byl v době od 6:30 hodin do 14:30 hodin a zúčastnilo se ho 12 žáků z 1. až 4. třídy základní školy. Tábor byl univerzální s pestrým programem. Přivedl děti k netradičnímu tvoření z pediku, upletli jsme malé ošatky, ošatky s mozaikou a dřevěnými korálky, malovali jsme na textil. Aktivity rozpoutal vodopád nápadů při tvorbě mozaiky z kachliček, tvořili jsme závěsné obrázky a dózičky z dřevěných špachtlí a PET lahví, využívali jsme ubrouskovou techniku při zdobení těžítek z kamínků – technika decoupage, věnovali jsme se dekorování lahví. Velmi kreativní byli táborníci při práci se samotvrdnoucí modelovací hmotou a v kašírování. Po obědě jsme každý den trávili na čerstvém vzduchu, podnikli jsme několik her v terénu a na hřišti a nejvíce energie děti vydaly při táborové miniolympiádě. Součástí programu byly i krátké hravé lekce v anglickém jazyce a celotáborová hra, která se týkala využívání pravidel táborového řádu a poslední den tábora byla vyhodnocena.

Táborníci a jejich dvě pečovatelky si těchto dnů velice užívali, obrovská spokojenost byla i na straně rodičů, kteří věděli, že je o jejich děti dobře postaráno. Všichni se už těší na další prázdniny, třeba i jarní a na to, co nového pro ně paní učitelky připraví. Už dnes se nás ptají.....

Mgr. Jaroslava Zelinková, pečovatelka na táboře

PLAKÁT. Podpora_pracovní_flexibility_rodičů_žáků_ZŠ_a_MŠ_Strážek_2018-2021.pdf

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.