Peníze na kulturu v grantu stále ještě jsou

IMG 8365Město finančně podpořilo další kulturní projekty částkou téměř dvaačtyřicet tisíc korun.


Ve druhém průběžném kole výzvy Grantového systému podpory kultury ve Velkém Meziříčí radní schválili 3.500 korun Hynku Jurmanovi na knihu Ozvěny Vysočiny, která přibližuje zajímavosti, pamětihodnosti a pozoruhodnosti našeho kraje, i Velkomeziříčska. Deset tisíc korun dostal Dům dětí a mládeže na tradiční Drakiádu 2015 na Fajtově kopci. Příspěvek ve výši necelých 28.400 korun jde i pěveckému sboru vedenému Olgou Ubrovou na pokrytí nákladů spojených s účastí na Mezinárodním festivalu sborové populární hudby.
„Do druhého průběžného kola výzvy se zájemci mohou stále hlásit a žádat o finanční příspěvek. Podmínkou je, aby akce proběhla do konce roku 2015," říká vedoucí odboru školství a kultury Pavel Stupka.
Maximální částka na podporu jednoho konkrétního projektu je 30.000 korun. Nejvíce mohou pořadatelé získat padesát procent uznatelných nákladů.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.