Z Krškovy a Kolmé jsou natrvalo jednosměrky

jednosmerky-kolma-krskova 1V ulicích Krškova a Kolmá v sídlišti nad gymnáziem ve Velkém Meziříčí byl v polovině dubna natrvalo zaveden jednosměrný provoz.

Doprava ulicí Krškovou je vedena ve směru k hasičce, tedy do centra města. Kolmou lze projet směrem opačným, a to ve směru ke Kunšovci. Důvodem úpravy je, že v obou ulicích parkují vozidla po obou stranách silnice a dvě protijedoucí auta se tak jen stěží vyhýbala.

Přechodně byla tato úprava dopravy vyzkoušena již loni při rekonstrukci Sokolovské a Karlova. „Osvědčilo se nám to," zhodnotil poté starosta Radovan Necid. Proto město přistoupilo k jejímu trvalému zavedení.

jednosmerky-kolma-krskova 2Řidiči jsou na změnu upozorněni dopravním značením pro jednosměrný provoz při hlavních vjezdech do ulic. Někteří změnu nepostřehli, neboť jsou tudy dlouhé roky zvyklí jezdit a po značkách se moc nedívají. Proto se jim dosavadní značení nezdá dostačující a požadují další upozornění například informačními tabulemi. „V případě Krškovy a Kolmé, kde jde o zklidněné místní komunikace bez větších cílů dopravy a kde se dosud jezdilo oběma směry, nevidíme důvod vynakládat další prostředky města na informační tabule, které by stály zhruba stejně co instalované dopravní značky," uvedl vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Pospíchal s tím, že řidiči prostě značky sledovat musí. Nicméně na základě dalších připomínek i ze strany zastupitelů přistoupil odbor dopravy ke kompromisu. „Dopravní značení jsme doplnili ještě přenosnými značkami se zákazy odbočení, necháme tam zhruba měsíc, než si řidiči zvyknou," sdělil Jiří Pospíchal.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.