Park i hřiště jsou otevřeny k setkávání generací

park-01Nový park pro seniory a víceúčelová hřiště vedle Základní školy Oslavická jsou od 5. května otevřeny. Sloužit budou nejen klientům domova pro seniory či žákům základní školy, ale i veřejnosti.

Foto: Martina Strnadová

Komplex nového sportoviště spolu s centrem pro relaxaci a pohyb vyrostl v nevyužitém a zpustlém prostoru mezi základní školou a domovem pro seniory. Jeho revitalizací vzniklo místo k mezigeneračnímu potkávání.

park-02Park nabízí cvičební prvky pro pohybovou terapii určené zejména seniorům, lavičky a stolky ke společnému posezení, ohniště k opékání, krytý altán, přírodní terapeutické prvky. Prostředí zpříjemňují okrasné rostliny. Sousední čtyři hřiště zase budou navštěvovat primárně žáci školy. Využívat mohou dvě s umělým povrchem pro fotbal, tenis, volejbal či třeba basketbal a další plážové s pískem pro beach volebal, fotbal nebo házenou. Nechybí tribuna pro diváky a osvětlení. Celý komplex je určen i dalším zájemcům.

Ředitelka základní školy Dagmar Suchá ocenila nový moderní sportovní areál, díky němuž žáci získali ideální podmínky pro sportovní aktivity po dlouhých letech. Vždyť původní hřiště u školy bylo z roku 1987.

Celý komplex je společným dílem města Velké Meziříčí a Kraje Vysočina. „Kraj nám daroval na sportoviště významnou částku," zmínil starosta Radovan Necid. Šlo o milion korun, přičemž celkově hřiště vyšla na více než sedm milionů. Město zase kraji darovalo pozemky na park, který stál zhruba osm a čtvrt milionu korun.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.