Velké Meziříčí chce přilákat víc turistů

wanderer-455338 1280Velké Meziříčí se stává zakládajícím členem turistické destinace Koruna Vysočiny. Je to krok k větší propagaci města i regionu a podpoře turistického ruchu.


Korunu Vysočiny zakládá sedm měst a obcí kraje a Velké Meziříčí je jedním z nich. Velkomeziříčští zastupitelé již vstup do spolku schválili a spolu s ním i členský příspěvek ve výši sto padesát tisíc korun. Kladně hlasovali i zastupitelé Nedvědice. Žďár nad Sázavou, Bystřici nad Pernštejnem, Velkou Bíteš, Nové Město na Moravě a Tišnov rozhodování ještě čeká.
„Cílem destinace je pospojovat mezi našimi městy rozhledny, pivovary a další turistická místa," uvedl starosta Radovan Necid s tím, že díky propojení nejzajímavější nabídky měst celého regionu mají větší šanci více se zviditelnit i jednotlivé subjekty.
„Nejde o to navzájem si konkurovat, ale spojit síly tak, aby vznikla dostatečně atraktivní oblast pro delší než jednodenní pobyt návštěvníků, neboť čím déle se návštěvník zdrží, tím více ekonomického profitu pocítí region z jeho návštěvy," potvrdil smysl založení spolku Vladimír Vecheta, člen pracovní skupiny.
Ne všichni zastupitelé Velkého Meziříčí sdílí názor, že je nutno kvůli výše uvedeným důvodům zakládat další spolek. „Město Velké Meziříčí je již v deseti různých spolcích a organizacích," argumentoval například zastupitel František Komínek a dodal, že v podstatě totéž, co Koruna Vysočiny, má zajišťovat třeba konkrétně Mikroregion Velkomeziříčsko-Bítešsko či Sdružení obcí Vysočiny. Zastupitelé podrobili kritice i výši platu budoucího pracovníka spolku, atraktivnost nabídky turistických cílů či vytváření dalšího turistického portálu, jichž ve Velkém Meziříčí i na Vysočině funguje několik. Ani finanční výbor nedoporučil schválit členský příspěvek.
Dvanácti hlasy pro nakonec zastupitelé vstup města do spolku Koruna Vysočiny podpořili, přičemž proti jich bylo šest a tři se zdrželi.
Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.