Lékaři v Nemocnici sv. Zdislavy operují nejmodernějším robotickým systémem

SRI Trauma PodCentrum robotické chirurgie Vysočina – největší akreditované pracoviště tohoto druhu v České republice, které je součástí Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích, má k dispozici nový unikátní robotický systém daVinci.

Přístroj je v současnosti nejmodernějším operačním robotickým systémem na světě a Centrum robotické chirurgie Vysočina se tak zařadilo mezi špičková evropská centra nabízející svým pacientům specializované operace. Nový přístroj vykazuje oproti předchozí generaci systému daVinci větší přesnost, lepší manipulaci operačních ramen a naprosto bezpečný operační provoz.

Provoz nového robotického systému daVinci byl v Centru robotické chirurgie Vysočina v Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích zahájen koncem měsíce dubna. Systém bude využíván především k zákrokům při diagnózách zhoubných onemocnění prostaty, tlustého střeva a konečníku. Vedení nemocnice plánuje, že do konce roku 2015 s jeho pomocí provede až 300 operací prostaty. Tímto počtem operačních výkonů by se Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích zařadila mezi největší poskytovatele specializované robotické operativní péče v celé střední Evropě.

Centrum robotické chirurgie je od roku 2008 největším poskytovatelem robotických operací v České republice. Současně je také jediným zdravotnickým zařízením v Kraji Vysočina, které operační zákroky tohoto druhu provádí. Pořízením nového výkonnějšího přístroje v letošním roce se však řadíme mezi špičková pracoviště v celoevropském kontextu," uvádí MUDr. Jaroslav Tvarůžek, primář chirurgického oddělení Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích, kterou provozuje společnost VAMED Mediterra.

Nový systém daVinci nabízí větší přesnost a technickou preciznost zákroků

V Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích bylo od otevření Centra robotické chirurgie Vysočina v roce 2007 operováno již téměř 2600 pacientů. Zakoupení nového robotického systému daVinci má počet provedených operací ještě zvýšit. „Nový systém přináší maximální přesnost operačního výkonu při znatelně větší možnosti pohybu a manipulaci operačních ramen při probíhajícím zákroku. Nový systém daVinci je menší než předchozí typ, má technicky dokonalejší operační přístroje a přenos obrazu operačního pole nabízí v rozlišení Super HD. Tím přináší větší komfort jak pro lékaře – operatéra, tak pro samotného pacienta," říká MUDr. Jaroslav Tvarůžek a dodává: „Dnes již více než osmiletá zkušenost našich lékařů s tímto druhem operací je pro každého pacienta zárukou maximální kvality poskytované péče. Naším cílem je neustále zvyšovat počet provedených operací a pokračovat ve zlepšování využívaných operačních technik při co nejmenší zátěži pro pacienta. Pořízení nového systému daVinci je potvrzením těchto snah."
Tomáš Kaplan, VAMED Mediterra

Společnost Mediterra nabízí vysoce kvalitní zdravotní péči v celém rozsahu moderní medicíny. Je členem skupiny VAMED, která se řadí k předním evropským hráčům v oblasti kompletního managementu zdravotnických a lázeňských zařízení. V České republice Mediterra provozuje Rehabilitační kliniku Malvazinky, Polikliniku Palackého a kliniku Zámeček Malvazinky, nemocnice v Neratovicích, Tanvaldu, Sedlčanech, Mostištích, Mělníku a pražské Centrum léčby pohybového aparátu. Svým klientům nabízí také možnost využít léčebné pobyty v rakouských lázeňských zařízeních. Zdravotnická zařízení společnosti Mediterra získala v posledních letech řadu prestižních ocenění, jako jsou Nejlepší nemocnice kraje očima pacientů či ocenění za finanční stabilitu.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.