Velké Meziříčí navštívil premiér Bohuslav Sobotka

IMG 6758 webAktualizováno:

Premiér České republiky Bohuslav Sobotka navštívil Velké Meziříčí. V pátek 3. července odpoledne ho přivítal na radnici starosta Radovan Necid spolu s vedením města. Doprovázel jej hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

 

Jde o první oficiální návštěvu Bohuslava Sobotky a taky o vůbec první návštěvu předsedy vlády ve Velkém Meziříčí. Účelem návštěvy premiéra bylo seznámit se se situací zdejší policie a s řadu let připravovaným společným projektem města a PČR na výstavbu nové služebny v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské ulici. Poté, co si prošel nevyhovující prostory stávající služebny PČR na Zámecké ulici, potvrdil nutnost současný stav změnit.

Podle něj je evidentní, že stávající služebna není vyhovující z hlediska přístupu pro občany, zejména pro starší či se zdravotním postižením, a také z hlediska počtu policistů, kteří v ní slouží. „Je tady poměrně významné oddělení, které obsluhuje velké území. Čili infrastruktura tady dobrá není a je potřeba dosáhnout změny,“ řekl B. Sobotka s tím, že oceňuje shodu mezi městem a policií na spolupráci na projektu výstavby nového objektu, v němž by našli zázemí jak státní policisté, tak i městští strážníci. „Zdá se, že je tady reálná šance na to, aby ta nová služebna PČR byla financována z nového operačního programu IROP a ministerstvo vnitra je připraveno se podílet i v rámci státního rozpočtu,“ dodal premiér. Důležité je připravit všechny podklady tak, aby žádost o dotaci z integrovaného regionálního operačního programu mohla být včas podána a uspěla.

Martina Strnadová

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.