Na příští festival filozofie by mohli přijet Duka i Sedláček

IMG 5195 Konflikt a soulad v politice, kultuře, náboženství, přírodě a civilizaci jako téma devátého ročníku festivalu filozofie ve Velkém Meziříčí je za námi. Desátý se zatím jeví daleko, ale jeho příprava začne už po prázdninách. Vrátí se i hosté z let předchozích.


Desáté výročí festivalu filozofie ve Velkém Meziříčí chce jeho ředitel Milan Dufek oslavit spolu s některými osobnostmi, které vystoupily v předchozích ročnících. Objevit se ale mají i nová jména. „Desátý ročník začneme spolu s programovým výborem připravovat v září," říká Milan Dufek s tím, že nejprve vymyslí nové téma a na jeho základě pak padají jména možných konkrétních hostů. „Rád bych znovu pozval Tomáše Sedláčka. Budeme pokračovat v jednání s Dominikem Dukou, kterého jsme chtěli uvítat již letos," vyjmenoval Dufek a dodal, že není jednoduché hledat po deseti letech nové téma festivalu. „I pro jubilejní ročník chceme zachovat kontrast dvou filozofických pojmů," podotkl. Podle něj je však ještě těžší skloubit téma s osobnostmi a najít v jejich většinou nabitém programu volný termín.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.