Korunu Vysočiny podpořila všechna zakládající města

Jedním z turistických lákadel Velkého Meziříčí bude i pohled z rozhledny na Fajtově kopci. Foto: Martina StrnadováMěsta včetně Velkého Meziříčí se shodla na spolupráci při podpoře turistického ruchu. Pro vstup do destinace Koruna Vysočiny hlasovali kladně zastupitelé všech sedmi zakladatelských subjektů – vedle Velkého Meziříčí a Velké Bíteše i Bystřice nad Pernštejnem, Nového Města na Moravě, Žďáru nad Sázavou, Tišnova a Nedvědice.


„Turistická oblast Koruna Vysočiny zahrnující množství význačných míst „mezi Brnem a Žďárskými vrchy" si dala za cíl překlenout ducha konkurence a propojováním turistických cílů budovat atraktivní oblast pro delší než jednodenní pobyt návštěvníků," popsal Vladimír Vecheta z destinační společnosti a dodal, že čím déle se návštěvník zdrží, tím více ekonomického profitu pocítí obce i podnikatelé v regionu z jeho návštěvy.
Koruna Vysočiny bude mít vlastní právní subjektivitu. Založení spolku proběhne 3. září v Bystřici nad Pernštejnem. Poté bude otevřen vstupu nových členů z řad obcí, svazků obcí, veřejných sdružení i soukromých podnikatelů, sportovních svazů nebo klubů.
Rozjezd projektu uhradí zpočátku zakládající města a obce ze svých rozpočtů. „Výhledově se předpokládá zajištění ekonomické podpory pro činnost dílem z grantových titulů, dílem zapojením podnikatelů v cestovním ruchu, jimž bude destinace nabízet své možnosti k propagaci," doplnil Vecheta.
Koruna Vysočiny bude svůj region prezentovat na veletrzích a akcích, pracovat na propojení informací mezi jednotlivými regiony, vytvoření vlastního webového portálu a rozcestníku, vydávání novin pro turisty nebo ve spolupráci s podnikateli na vytvoření návštěvnické karty či společných „balíčků" nabídek a návštěvnických programů určených jednotlivým cílovým skupinám.
-red-


Kancelář destinační společnosti sídlí na adrese Příční 405 v budově MěÚ Bystřice nad Pernštejnem. Kontaktní osobou je Mgr. Vladimír Vecheta, tel.: 777 237 958, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Zástupci destinace v jednotlivých regionech budou oficiálně určeni po svolání valné hromady. Destinace se prezentuje zatím pouze na sociálních sítích https://www.facebook.com/korunavysociny.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.