Pavla Zachu st. pozval na radnici starosta

IMG 6825Pavla Zachu staršího, otce hokejisty Pavla Zachy mladšího, pozval na radnici starosta Radovan Necid. Poděkoval mu a poblahopřál k úspěchu, kterého oba dosáhli, a jenž spolu s nimi zviditelnil i celé Velké Meziříčí ve sportovním světě.


Osmnáctiletý Pavel Zacha ml. byl koncem června draftován do NHL klubem New Jersey Devils, a to jako první Čech a dokonce i nejvýše umístěný Evropan. Pro jeho otce, který jej ke sportu cíleně a promyšleně vedl, to je něco jako úspěšně složená maturita, jak sám řekl. Zatím sice schází poslední krok, a to podepsat smlouvu s klubem Devils, ale i to už je na spadnutí.
„Je to významné ocenění vaší dlouhodobé práce. Přejeme všechno nejlepší a synovi hlavně zdraví. Budeme rádi, když i on po absolvování sezony navštíví naši radnici. Je to náš rodák a významná osobnost města nejen ve sportu," řekl Radovan Necid za celé vedení města s přáním, aby se o Pavlu Zachovi psalo a mluvilo jako o odchovanci Velkého Meziříčí.
„My to říkat budeme, protože je to pravda," odvětil na to Pavel Zacha st. a dodal: „Kdyby to s Pavlem všechno dobře směřovalo a on se v NHL opravdu uchytil, myslím si, že by vůbec nebylo špatné nějakým způsobem toho využít v rámci velkomeziříčského hokeje. Hráči NHL totiž mají možnost finančně podporovat kluby, z nichž vzešli."
Martina Strnadová

IMG 6826

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.