Nezaměstnaných od počátku roku ubylo

úřad práceNezaměstnanost ve Velkém Meziříčí byla v červnu 6,1 procenta. Na 481 dosažitelných uchazečů o zaměstnání na úřadu práce připadá 126 volných míst.


Za půl roku se situace na trhu práce ve Velkém Meziříčí výrazně zlepšila. V lednu 2015 totiž byla nezaměstnanost o 1,7 % vyšší, dosahovala 7,8 procenta. Za úbytkem nezaměstnaných v evidenci úřadu práce stojí zejména rozjezd sezonních prací, zejména ve stavebnictví apod.
V celé České republice bylo ke konci pololetí 6,2 procenta nezaměstnaných. Což znamená také pokles ve srovnání s předchozím obdobím.
Úřad práce ČR se snaží umožnit lidem, jimž hrozí, že o práci přijdou nebo už přišli, získat novou kvalifikaci a tím pádem i věští šanci na novou práci.
„Během šesti měsíců letošního roku se 22 396 uchazečů a zájemců o zaměstnání zúčastnilo některého z široké nabídky rekvalifikačních kurzů, které hradil Úřad práce ČR," informuje tisková mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková, „více než 80 % z nich rekvalifikaci v tomto období úspěšně ukončilo. Za půl roku poskytl ÚP ČR na rekvalifikace celkem 183 090 492 Kč. Částka zahrnuje i prostředky z Evropského sociálního fondu."
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.