Je rozhodnuto. Velké Meziříčí zná podobu nového náměstí

P1290479Po 6 letech diskusí týkajících se rekonstrukce náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí konečně došlo k posunu. Zastupitelstvo města vybralo finální návrh, na jehož základě se bude pokračovat v přípravách této dlouho očekávané akce.

Rekonstrukce náměstí se stala hlavním bodem zářijového zasedání městského zastupitelstva. V návaznosti na minulá jednání došlo v uplynulých měsících k oslovení autorů prvních tří oceněných návrhů z proběhlé architektonicko-urbanistické soutěže. Ti projevili ochotu pokračovat případným dopracováním architektonické studie. Oddělení investorské činnosti velkomeziříčského úřadu zaslalo všem třem kolektivům poptávku vymezující předpokládaný obsah studie společně s žádostí o cenovou nabídku. Všichni autoři požadovanou cenovou nabídku poslali s odhodláním dále jednat o obsahu studie i její ceně.

Z představených návrhů zastupitelé zvolili variantu I dle přiloženého návrhu Ing. arch. Davida Mikuláška, Ing. arch. Filipa Musálka a Ing. arch. Lindy Obršálové a uložili starostovi města, Ing. arch. Alexandrosovi Kaminarasovi, s autorem vybraného návrhu dále jednat. ,,Konečně se nám podařilo uzavřít tuto zbytečně dlouhou zastupitelskou diskuzi, která trvala celých 6 let! Jsem za to rád, protože to znamená, že cesta vedoucí k rekonstrukci náměstí je v tuto chvíli již konkrétní. Nyní před sebou máme zhruba 2 roky projektování, poté může fyzicky začít nutná rekonstrukce náměstí, po které občané tohoto města roky oprávněně volají," sdělil Kaminaras.

Současný technický stav náměstí není vyhovující. Nová podoba centra města se dotkne nejenom samotného náměstí, ale také sousedních ulic Radnická, Vrchovecká, Komenského, Kostelní a U Bašty. Zmodernizované náměstí počítá s výměnou různorodých povrchů, vytvořením prostoru pro dopravu, společensko – kulturní vyžití i rekreaci, aby tak lépe sloužilo jak pro své občany, tak i návštěvníky.

Lucie Málková

navrh Mikulasek_a_kolektiv

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.