Koruna Vysočiny je „na světě"

IMG 6801Odhodlání spolupracovat při propagaci regionu a rozvoji turistického ruchu stvrdili svými podpisy starostové sedmi měst Vysočiny – Velkého Meziříčí, Bystřice nad Pernštejnem, Velké Bíteše, Žďáru nad Sázavou, Nového Města na Moravě, Tišnova a Nedvědice.


Memorandum o rozvoji spolupráce a řízení strategie rozvoje cestovního ruchu ve spojeném regionu Koruna Vysočiny bylo podepsáno včera v bystřickém Edenu. "Přitom jsme schválili stanovy spolku a zvolili jeho předsedu a členy, vybrali jsme i předsedu dozorčí rady," uvedl starosta Radovan Necid.

Memorandum vyjadřuje společný zájem na vytvoření turistické destinace zahrnující region Velkomeziříčska, Bystřicka, Žďárska, Novoměstska, Bítešska, Tišnovska a Nedvědicka. Přitom každý z regionů si uchová svoji jedinečnost.

Vyjádřeno symbolikou:
Velkomeziříčsko = most Vysočiny
Bítešsko = krojovaná Vysočina
Žďársko = hvězda Vysočiny
Novoměstsko = srdce Vysočiny
Bystřicko = ráj Vysočiny
Tišnovsko = brána Vysočiny
Nedvědicko = pohádka Vysočiny

Starostové na zakládající valné hromadě spolku Koruna Vysočiny zdůraznili zejména pozitiva, která meziregionální spolupráce poskytuje dohromady. "Společně máme více sil a můžeme nabídnout více, než jako jednotlivci; můžeme udržet návštěvníka v regionu déle, než jeden den," zdůraznili, přičemž neopomněli, že pozitiva přínosu spolupráce se neprojeví okamžitě. Nicméně měla by mít dopad nejen na města, ale především na domácí podnikatele a občany.

Martina Strnadová

IMG 6799

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.