Kulihrášek rozšířil dětské skupiny ve městě

P1680525Rarášek, Kulíšek a Kulihrášek. Tři dětské skupiny v Meziříčí, které zajišťují péči o děti ve věku od 1 do 3 let. Dohromady pojmou 30 dětí. Nově otevřený Kulihrášek vznikl za podpory města Velké Meziříčí v bývalém bytě školníka u Mateřské školy Nad Plovárnou.

„S provozováním dětských skupin máme už zkušenosti. Doposud jsme provozovali dvě třídy, ale poptávka nás motivovala navýšit kapacitu. Provoz nové třídy u školky Nad Plovárnou zahajujeme od 1. října. Zápis na další rok budeme vyhlašovat v červnu," zmínila odpovědná vedoucí dětské skupiny Lenka Kavalcová s tím, že v budově sociálních služeb v ulici Zdenky Vorlové ještě dvakrát týdně provozují v rámci mezigenerační spolupráce takzvanou herničku. Informace o možnostech hlídání ratolestí naleznete na stránkách Spolku Rarášek. „Podporujeme podnikavé lidi, kteří pomáhají se zajištěním služeb péče o děti předškolního věku. Dětské skupiny doplňují mateřské školy a věnují patřičnou pozornost mladším dětem," ocenil starosta města Alexandros Kaminaras.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.