Žáci v Mostištích se učí pomocí interaktivní podlahy

IMG 20221104_102706Interaktivní podlaha FlySky zdobí chodbu mostišťské základní školy od začátku školního roku. Uplynuly dva měsíce a pedagogové i žáci si zvykli ji využívat k výuce i zábavě o přestávkách. Výukové programy se soustředí na vlastivědu, angličtinu, matematiku, přírodovědu a další předměty. „Výhodou pořízení interaktivní podlahy jsou její neustálé inovace. Firma, od které jsme novou nejen výukovou pomůcku pořídili, se dále zabývá i produkcí nových programů a zdokonalováním těch současných. Chceme poděkovat všem našim sponzorům, díky nimž byl nákup takové učební pomůcky možný," uvedla ředitelka školy Jitka Dobrovolná.

Jak interaktivní podlaha funguje? Její součástí je systém, projektor, pohybový senzor, reproduktory a další komponenty. Díky nim dokáže zachytit pohyb dětí a reagovat na něj. Na podlaze pod projektorem se objeví interaktivní pole ovládané pohybem nebo perem k tomu určeným. Systém nabízí výukové programy a hry zaměřené na vzdělávání, myšlení i pohyb. Kdyby si přece jen někdo z nepřeberného množství nevybral, pak se stačí jednoduše připojit na Wi-Fi a pustit si třeba hudbu či naučné pořady na YouTube. To se ale zatím nestalo, protože děti rády hrají fotbal, pexeso, rozpoznávají zvířata nebo se učí, že odpadky do podmořského světa nepatří.

Zuzana Najtová

IMG 20221104_104005

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.