V sobotu se konalo loutkové představení. Součástí pohádky byl i Kašpárek

DSC 0024V sobotu 17. prosince se na malé scéně Jupiteru uskutečnila další pohádka souboru Loutky VM. Již název předpovídal děj pohádky, ta děti v hledišti vzala na dobrodružství s čerty a zlou kouzelnicí.

Pohádka začala ve chvíli, kdy se na pódiu objevila zlá čarodějnice, která si pochutnává na dětech. Zásobu jejího oblíbeného pokrmu jí přislíbil sám Lucifer z pekla. Společně v lese nastražili past, která dva bratry a Kašpárka, pod záminkou sladkostí a cukru, nalákala až do chaloupky Ježibaby. Ti však čarodějnici přechytračili. František zbývající dva kluky (Honzíka a Kašpárka) vynesl v nůši na dříví z chalupy ven. Na cestě chlapci potkali kouzelného lesního dědečka, který jim poskytl útočiště, a ochránil je tak před čarodějnicí, ta je usilovně po celém lese hledala.

Kluci se druhý den vydali na cestu domů, Ježibabu si nakonec do pekel odnesli čerti, a všechno tak dobře dopadlo.

Při představení mohly děti spatřit loutkové postavy jako Ježibabu, kocoura, Lucifera, čerta, Honzíka, Františka, Kašpárka, tatínka, maminku, kouzelného lesního dědečka, vílu a souseda myslivce.

Další loutkové představení, Kocour Pětivousek, se uskuteční v sobotu 7. a 21. ledna 2023.

Tina Kárníková 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.