Kopretině ve Velkém Meziříčí je 15 let

P1057479Velké Meziříčí – Centrum Kopretina Oblastní charity Žďár nad Sázavou slaví. Kopretině ve Velkém Meziříčí je 15 let. K oslavě se připojuje na 115 rodin, které už letos alespoň jednou na adresu Ostrůvek 2 zavítaly.

Velkomeziříčská pobočka Centra Kopretina má otevřeno čtyři dny v týdnu. „Od pondělí do čtvrtka, od 8 do 16 hodin. Čas konání aktivit přizpůsobujeme roční době, počasí, ale hlavně potřebám uživatelů," říká Lenka Vencálková, vedoucí Centra Kopretina žďárské Charity.

Program v meziříčské Kopretině je velmi pestrý. Funguje v ní Klub rodičů, pořádají se vzdělávací semináře a besedy. Oblíbené jsou tvůrčí dílny i cvičení s dětmi. „Naše aktivity mohou využívat rodiny s dětmi, maminky či tatínkové na mateřské či rodičovské dovolené, rodiče, kteří očekávají příchod miminka, a současně nás mohou navštívit i babičky, dědečkové, tety či strýčkové," uvádí Lenka Vencálková.

Mezi pravidelné návštěvníky Kopretiny ve Velkém Meziříčí patří Jana Bojanovská s dvou a půl letou dcerou Viktorkou, tříletým synem Matyášem a šestiletým Radimem. „Chodíme na různé aktivity, zejména keramiku si naše děti oblíbily," říká Jana Bojanovská. „V Kopretině se scházejí milí lidé, skvělé holky tady pracují, proto tady rádi trávíme volný čas," doplňuje maminka tří dětí.

Do Kopretiny ale třeba také docházejí ženy ze Svazu žen Velké Meziříčí. Věnují se tvoření s ostatním klienty. „Propojujeme tím generace. Do tvoření zapojujeme babičky s dětmi. Senioři aktivity potřebují, aby i nadále měli elán do života," vysvětluje vedoucí Kopretin žďárské Charity Lenka Vencálková.

Centrum Kopretina Oblastní charity Žďár nad Sázavou je možné navštívit ve čtyřech pobočkách. První Kopretina vznikla v Radešínské Svratce před devatenácti lety. Kopretině v Bystřici nad Pernštejnem je šestnáct let, Velkomeziříčské patnáct. Nejmladší je pak pobočka v Radostíně nad Oslavou, která funguje čtrnáct let.

KONTAKT:
Centrum Kopretina
Pobočka Velké Meziříčí
Ostrůvek 2, 594 01 Velké Meziříčí
mob.: 777 183 388
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  
Facebook: CENTRUM KOPRETINA Velké Meziříčí
web: www.zdar.charita.cz 

POSLÁNÍ
Posláním Centra Kopretina je posilování hodnoty rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohy rodičů, mateřské a otcovské role ve společnosti. Dále zvyšování informovanosti rodin v oblasti zdraví a bezpečnosti dětí, podpory rodin a mezilidských vztahů. Kopretiny poskytují prostor pro vzájemné setkávání široké veřejnosti.

30 LET POMOCI LIDEM
Oblastní charita Žďár nad Sázavou je nestátní nezisková organizace, která spadá pod Diecézní charitu Brno. Lidem na Žďársku poskytuje 18 služeb v sociální, zdravotní, prorodinné, preventivní a dalších oblastech. První služba byla založená v roce 1993. S ročním počtem víc než deseti tisíce obsloužených klientů a uživatelů je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem služeb svého druhu v okrese Žďár nad Sázavou. Jedná se o stabilní a pružnou organizaci, která se soustředí na profesionální, kvalitní a empatický přístup k lidem. Oblastní charita Žďár nad Sázavou je zařazená do sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.

CHARITA V ČÍSLECH
Oblastní charita Žďár nad Sázavou nabízí 18 služeb a má 10.000 klientů a uživatelů, 2600 dobrovolníků a 200 pracovníků.

Jiří Marek, koordinátor propagace
Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.