Zápis budoucích žáků do prvních tříd základních škol se koná 21. dubna

11 DSC_0175Oznamujeme rodičům, že zápis dětí do 1. tříd pro školní rok 2023/2024 se bude konat v základních školách ve městě v pátek 21. dubna 2023 v době od 14:00 – 18:00 hodin a v základních školách v Mostištích a ve Lhotkách také 21. dubna 2023 od 13:00 do 16:00 hodin.

Rodiče jsou povinni přihlásit své dítě k povinné školní docházce. K zápisu se dostaví děti narozené od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2017, popřípadě ty děti, které měly odloženou povinnou školní docházku k 1. 9. 2022. Vezměte s sebou rodný list dítěte a průkaz totožnosti. Pokud uvažujete o odkladu školní docházky pro své dítě, předejte při zápisu doporučení školského poradenského zařízení a doporučení pediatra nebo odborného lékaře.

Základní škola Velké Meziříčí, Sokolovská 470/13:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce vyplní zákonný zástupce elektronicky v systému „Zápisy Online" na webových stránkách školy www.zssokolovska.cz v sekci Aktuality, nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednout na sekretariátu školy, vždy v pondělí a ve středu v čase 8:00 – 12:00 hodin.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi: Boční, Fortna, Hřbitovní, K Haltýři, K. Pánka, Komenského, Kostelní, Mlýnská, Moráňská, Nad Gymnáziem, Náměstí, Novosady, Poříčí, Poštovní, Radnická, Rozkoš, Sokolovská, U Bašty, U Vody a V Podloubí a dále místní části Hrbov, Svařenov a obec Uhřínov.

Základní škola Velké Meziříčí, Oslavická 1800/20:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze stáhnout na webových stránkách školy www.zs­‑oslavickavm.cz, nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednout v kanceláři školy v pracovních dnech v čase 8:00 – 14:00 hodin, na miniškoličce nebo v den zápisu.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi: Bezručova, Čechova, Čermákova, Demlova, Družstevní, Dubová, Em. Zachardové, Habrová, Jedlová, Jižní, K Novému nádraží, Kolmá, Krškova, Malá Stránka, Markova, Mírová, Nad Kunšovcem, Nad Sv. Josefem, Nad Plovárnou, Nad Tratí, Nádražní, Na Vyhlídce, Na Výsluní, Oslavická, Ostrůvek, Pionýrská, Pod Strání, Školní, Třebíčská, V Jirchářích, Ve Vilách, Zahradní, Zelený kout a Zd. Vorlové a obce Baliny a Petráveč.

Základní škola Velké Meziříčí, Školní 2055:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze stáhnout na webových stránkách školy www.3zsvm.cz v odkazu Naše škola­‑Zápisy do 1. třídy (www.3zsvm.cz/zapis­‑do-1-tridy), nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednout u sekretářky školy každý pracovní den v čase 8:00 – 14:00 hodin, na miniškoličce nebo v den zápisu.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi: Arch. Neumana, Bezděkov, Františkov, Fr. Stránecké, Gen. Jaroše, Hliniště, Hornoměstská, Jana Zahradníčka, Jestřábec, Jihlavská, Karlov, K Buči, Ke Třem křížům, K Novému světu, K Rakůvkám, Krátká, Křenice­‑samota, Křižní, Lesní, Lipnice, Loupežník­‑samota, Luční, Nábřeží, Nad Lalůvkou, Nad Pilou, Nad Sýpkami, Na Pískách, Na Spravedlosti, Nesměř­‑samota, Nová, Nová Říše, Obůrka, Podhradí, Pod Hradbami, Pod Kaštany, Pod Lesem, Pod Sýpkami, Polní, Průmyslová, Příční, Příkopy, Skřivanova, Slepá, Sluneční, Smrková, Sportovní, Strmá, Střední, Tichá, U Cihelny, U Elektrárny, U Světlé, U Statku, U Tržiště, U Zlatého křížku, Uhřínovská, V Potokách, Vrchovecká, Za Horou, Zámecká, Zámecké schody, Záviškova a Zelená.

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Mostiště 50:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze stáhnout na webových stránkách školy www.zsmostiste.cz v odkazu Formuláře – Žádost o přijetí do prvního ročníku+dotazník (https://www.zsmostiste.cz/formulare), nebo si potřebné dokumenty mohou rodiče vyzvednout ve škole, vždy v pondělí čase 8:00 – 12:00 hodin.

Spádový obvod školy je tvořen místní částí Mostiště, Olší nad Oslavou a obcí Martinice pro žáky 1. až 5. ročníku.

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Lhotky:

Škola svým dětem ze spádového obvodu předem předá žádost o přijetí k povinné školní docházce a dotazník.

Spádový obvod školy je tvořen místní částí Lhotky, Kúsky a Dolní Radslavice pro žáky 1. až 5. ročníku.

Ing. Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.