Co se událo v květnu na Dóze?

IMG 8735Poslední duben nám uletěl v podobě čarodějnice na Fajtově kopci, kde jste s námi mohli absolvovat Čarodějnickou stezku. Měsíc květen byl opravdu květnatý. V tento měsíc končí převážná část našich pravidelných kroužků pro děti i dospělé. V nepravidelné činnosti jsme měli také napilno. V rámci dopravní výchovy zaměřené na žáky 4. třídy jsme se setkali s 14-ti třídními kolektivy základních škol. Proběhly 3 výchovné programy pro děti z MŠ na téma „Cestou s vestou" a „Léto v pohodě". Maminky se svými dětmi pravidelně v pondělí navštěvovaly cvičení s Gabčou, a to ve třech věkových skupinách. Jiná skupina rodičů s dětmi navštěvovala každý pátek Baby cafe – klubík pro rodiče a děti.

Probíhala pravidelná středeční miniškolička „Ňufínek" pro prťata na „zvykačku" bez maminek.

082V rámci sportovních a kulturních aktivit jsme byli spolupořadateli Atletického čtyřboje ZŠ, dvou kol školní ligy v miniházené, okresního kola McDonald´s Cup (kopaná), vypomohli jsme zdravotním dozorem na Olympiádě MŠ, pořádali jsme Badmintonový turnaj a oblastní kolo soutěže Mladý cyklista na dopravním hřišti. Malí záchranáři ze ZŠ Mostiště se zúčastnili okresní soutěže Malý zdravotník. V oblasti kultury jsme s našimi tanečnicemi (Mažoretky a Crazy team) vystupovali na dvou akcích pro veřejnost. Spolupodíleli jsme se na Hasičském dětském dni. 19. 05. proběhlo dopoledne představení v JC pro děti z MŠ „Z pohádky do pohádky" a odpoledne přehlídka převážně hudebních a tanečních kroužků pod názvem „Květina pro mámu".

Nelze opomenout workshopy pro dospěláky. V květnu proběhly dvě akce, jedna zaměřená na zdravou výživu a druhá na problematiku obrany při napadení útočníkem. V neposlední řadě stojí za zmínku akce pro veřejnost pod názvem SOUGEN aneb „Kostky a náhoda v hlavní roli" a také vydařené sobotní rybářské závody na Lalůvkách.

Blíží se nám léto, ale my tady budeme s vámi i nadále. Sledujte naše stránky a sociální sítě a přijďte si zasoutěžit nebo se zúčastnit některé z naši připravovaných akcí.

Tým Dóza - SVČ

IMG 7686

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.