Děti zápolily na Dni bez úrazu a Dni bez bolístek

DDM den bez urazuDům dětí a mládeže připravil Den bez úrazu a Den bez bolístek


Ve čtvrtek 12. listopadu 2015 ožil velký sál Jupiter clubu spoustou dětí z druhých a třetích tříd základních škol. Dům dětí a mládeže Velké Meziříčí zde pořádal vědomostně sportovní soutěž „Den bez úrazu". V několika soutěžích se utkalo osm družstev z jedné místní a čtyřech okolních škol. Odborná porota, která byla složená ze zástupců městské policie, hasičů a záchranné služby, po sečtení bodů z jednotlivých úkolů udělila toto pořadí:
1. ZŠ Oslavická Velké Meziříčí
2. ZŠ Mostiště
3. ZŠ Křižanov

Den bez bolístek

Pro děti z mateřských škol uspořádal dům dětí v pátek 13. listopadu 2015 obdobnou soutěž s názvem „Den bez bolístek". Děti si například ve čtyřech úkolech měly možnost vyzkoušet, jaké to je být nevidomý nebo si ujasnit, co je pro ně bezpečné a kde jim nebezpečí naopak hrozí. I toto soutěžní klání hodnotila odborná porota.
Vítězství si z celé akce odnesla MŠ Sportovní Velké Meziříčí. Druhé místo obsadila MŠ Čechova Velké Meziříčí a třetí místo MŠ Lhotky.

Děkujeme všem družstvům ze základních i mateřských škol za účast a zástupcům záchranných složek za jejich objektivní hodnocení v soutěžních disciplínách.

Akce byla podpořena z Grantového programu Zdravé město.

Radka Jelínková

DDM den bez bolistek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.