Mažoretky ROSES sbíraly v Pelhřimově zkušenosti

Mažorertky ROSES_Pelhřimov_2024V sobotu 20. dubna 2024 proběhla v pelhřimovské sportovní hale mažoretkovská soutěž O Pelhřimovský dukát. Sedmého ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 546 mažoretek z 21 měst z celé České republiky.


Pětičlenná porota hodnotila jednotlivé choreografie ve dvou rovinách – profi (týmy umístěné na mezinárodních soutěžích či mistrovství do 6. místa) a v hobby kategorii.

Naše skupina byla zařazena do kategorie VF starší děti - hobby (velká formace – nad 8 členů ve věkovém průměru 8-9 let).
Dvanáct dózáckých mažoretek se přestavilo v nových kostýmech. V konkurenci 5ti týmů obsadily nakonec až 6. pozici s celkovým počtem 108,7 bodů. Je třeba říci, že na 4. místo nám chybělo pouhých 2,8 bodu.

Stupně vítězů opanovaly mažoretky DM Studio Dačice (134,8 bodů), Mažoretky Šuměnky Šumná (127,3 b.) a Panterky Dolní Beřkovice (118,2 b.). Boj o následující příčky se sehrály BELLA Junior Chotěboř (111,5 b.), Ritorno mini DDM Telč (110,2 b.) a Mažoretky ROSES Dóza SVČ Velké Meziříčí (108,7 b.).

Během soutěžního klání děvčata načerpala spoustu inspirace, získaly nové zkušenosti a hlavně motivaci k další práci a tréninku. K vidění byly nádherné výkony nejen ve skupinových choreografiích, ale také v kategoriích sóla, dua a tria. Představily se mažoretky všech věkových kategorií.

Od pořadatelů Mažoretek DDM Pelhřimov „růžičky" obdržely drobné dárky a upomínkové předměty.
Všem mažoretkám ROSES děkujeme za reprezentaci!

Horní řada zleva: Petra Kavalcová, Amálie Hnízdilová, Lucie Pololáníková, Natálie Kaštánková, Nina Martincová, Lilien Zachová, Nela Vondráčková
Spodní řada zleva: Sylva Kavalcová, Karolína Chlubnová, Nella Nováčková, Anita Živčicová, Veronika Martincová
Vedoucí skupiny: Jaroslava Živčicová

-jž-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.