Den Země na ZŠ Oslavická

439422166 2365092743881542_7989394690250572561_nSvětový Den Země ( Earth Day) je spjatý s datem 22. dubna a je každoročně věnován naší planetě. Hlavním cílem je šíření myšlenky na ochranu životního prostředí a šetrnost k přírodě.


Na naší škole jsme si tento den připomněli nejen teorií, ale i praxí, kdy se žáci 2. stupně zapojili do úklidu okolí školy. V hodinách anglického jazyka jsme se zaměřili na dané téma formou různých workshopů. Každý ročník pracoval jiným způsobem. Začneme od nejstarších žáků.
V 9. ročníku měli za úkol najít skrytý význam citátů slavných osobností o přírodě a nás lidech. Poté vytvořili plakát / logo / leták vystihující danou myšlenku.

Žáci 7. a 8. ročníku si osvojili pravidlo RRR (reduce, reuse, recycle). Pracovali jsme se slovem ENVIRONMENT (životní prostředí), a dále tvořili formou skupinové práce pojmovou mapu s tématy water, nature, animals.

V 6. ročníku jsme se věnovali tématu Animals. Žáci vyplnili pracovní list zaměřený na procvičení slovní zásoby a rozbor idiomů s tématem zvířata. Rozvedli jsme debatu na téma ochrana zvířat v naší republice. Děti v 5. ročníku se věnovaly jednoduchým citátům o přírodě, kde si procvičily slovíčka a nakreslily plakát.

Den země je příležitostí pro nás všechny, abychom se nad těmito věcmi zamysleli, nejen ve škole, ale i v rodině vysvětlili dětem některé souvislosti a vztahy. Každý z nás může udělat nějakou drobnou věc, čin atd., a nemusí to být zrovna na 22. dubna.

Mgr. Petra Stočková, vyučující AJ.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.