Včera byl na ZŠ Školní modrý den

IMG 4047Včerejší den byl pro žáky Základní školy Školní ve Velkém Meziříčí ve znamení modré barvy. Škola totiž měla svůj tradiční barevný den a odpoledne pozvala k návštěvě i veřejnost.


„Dopoledne probíhala běžná výuka. V jednotlivých třídách byla zpestřena různými třídními projekty nebo úkoly a aktivitami na téma modrá barva. Řada rodičů a prarodičů využila možnosti přijít se podívat za svými dětmi přímo do vyučování," popsal část programu ředitel školy Petr Blažek.

Během odpoledne otevřených dveří si školu mohli prohlédnout všichni zájemci. Žáci i učitelé pro ně měli připravený zajímavý program z různých oborů – něco z přírodovědy, z chemie, či fyziky formou ukázek a pokusů. Kdo nemusí přírodní vědy, mohl nahlédnout raději do knihovny a vyzkoušet si různé kvízy, zasoutěžit si. Ti umělecky založení se zúčastnili zkoušky pěveckých sborů Slunko, Sluníčko a Harmonie, které později i koncertovaly na chodbě školy. V tělocvičně pak proběhl zápas mezi dětmi a rodiči ve vybíjené. Nechybělo ani občerstvení třeba v čajovně a další program.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.